Ter Linde

Deze wijkschool typeert zich door zijn aangename ligging midden in een woonwijk.

Zoek je een nieuwe school voor jouw oogappel? Neem contact op met het secretariaat om een afspraak en rondleiding te plannen.

Onze visie op onderwijs kan je terugvinden in alle elementen van onze prachtige lindeboom.  

Eerst en vooral zorgen we voor een stevige ondergrond waarop de boom in alle pracht kan groeien. Zo zorgen we voor een stevige basis voor de toekomst van onze kinderen.

De wortels beginnen zich te ontwikkelen in onze kleuterschool. Daar vormen we de basis voor een sterke groei. Een groei die zich kenmerkt door zelfstandigheid, kritisch en explorerend denken, creativiteit en betrokkenheid.  

Om onze boom tot volle pracht te laten komen, zorgen we voor de juiste voedingsstoffen. Door gedifferentieerd en klasdoorbrekend te werken, geven we de beste zorgen voor elk kind. Niet elke tak groeit steeds even snel.  

Net zoals een boom heeft elk kind zonlicht nodig. Door het aanmoedigen van de talenten van onze leerlingen zorgen we voor een motiverend klimaat.  

Een boom haalt energie uit de grond, de lucht en het zonlicht om zelf te kunnen groeien, maar ook om bescherming te kunnen bieden. Zo leren wij onze kinderen om zorgzaam te zijn voor elkaar.  

Net zoals bomen een (h)echte groep zijn in een bos, waar de grote bomen (leerkrachten, ouders, oudste leerlingen) de kleine beschermen tegen de wind, zo gebeurt dit ook op onze (h)echte school. Samen sterk!